Zweeflift slider domilift 1320x435

Zweefliften

De zweeftraplift biedt unieke mogelijkheden voor het verplaatsen van personen, met of zonder rolstoel, over meerdere verdiepingen. In tegenstelling tot andere trapliften of plateauliften worden de geleiderails van de zweeflift langs het plafond, of bovenliggende traptreden, gemonteerd. De zweeftraplift is geschikt voor trappen met een minimale breedte van 89 cm. Doordat de rail aan het plafond gemonteerd wordt kunnen ramen en deuren probleemloos worden gepasseerd. De zeer sterke liftmodule is bovendien geschikt voor steile trappen en wenteltrappen.

Zweeflift met rolstoel of tilband

Zweeftrapliften kunnen worden toegepast in combinatie met handbewogen rolstoelen die door middel van speciaal hiervoor aangebrachte adapters kunnen worden bevestigd. Uiteraard dient de betreffende rolstoel hiervoor geschikt te zijn. Ook is het mogelijk gebruik te maken van een tilband/tilzak (vergelijkbaar met dat van een tillift) waarmee personen uit de rolstoel worden getild om vervolgens met de zweeflift naar bijvoorbeeld bed of badkamer op de 1e verdieping worden vervoerd.

Zweefliften uitproberen

De in Zwitserland geproduceerde zweeftraplift wordt in Nederland al ruim 15 jaar meermalen per jaar door ons toegepast. Profiteer van onze ervaring op het gebied van advies, inmeten/installeren en het jaarlijks onderhouden van zweefliften. Uiteraard bent u van harte welkom om de zweeflift in onze showroom te komen proberen!

Trap-Zweeflift 2016 2luik-- 400x900 - Prism tilband

Handbewogen rolstoelen

De zweeftraplift is geschikt voor handbewogen rolstoelen. Afhankelijk van het type stoel kunnen ook kinderstoelen of buggy’s aan de zweeflift worden bevestigd. Uiteraard dient het frame van de betreffende stoel sterk genoeg te zijn, en is het verstandig om details af te stemmen met de leveranciers van de betreffende (rol)stoel.

Tillen en verplaatsen van personen

Op sommige trappen is er te weinig tilhoogte of te weinig draairuimte voor gebruik van de lift in combinatie met een rolstoel. Het toepassen van een juk met tilband (als bij een tillift) kan dan een oplossing bieden. Op de verdieping kan eventueel het tiljuk worden overgenomen in een plafond tilsysteem waarmee bed, bad of toilet kan worden bereikt.

Zweeflift Heavy Duty (nieuw 2017)

Al 20 jaar worden jaarlijks meerdere zweeftrapliften door ons geplaatst. De degelijke Zwitserse techniek is van dusdanig (zware) kwaliteit dat we gebruikers kennen waarvan de lift na 20 jaar trouwe dienst nog steeds goed functioneert. Desondanks staat de fabriek niet stil en beantwoordt aan de vraag van onze klanten voor liften met een grotere maximale belasting.

Medio 2017 zal daarom de zogenaamde Heavy Duty zweeftraplift worden geïntroduceerd, met een belasting tot 250 kg.

Zweeftraplift Nieuw Heavy Duty maximale belasting 250 kg_MODEL 2017

Elektrische rolstoelen

De standaard zweeftraplift is geschikt voor handbewogen rolstoelen. Momenteel wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw type zweeftraplift met een grotere maximale belasting, de heavy duty zweeflift. Deze lift is geschikt voor een belasting van maximaal 250 kg waardoor de lift ook geschikt zal zijn voor (een aantal) elektrisch aangedreven rolstoelen.

Zweeflift slider domilift rail 1320x500

Zelfstandig te gebruiken

Er zijn diverse systemen om snel en gemakkelijk zelfstandig de rolstoel aan de lift te bevestigen. Ook is mogelijk de lift uit te voeren met tilbeugels, of jukken met tilbanden.

Smalle wenteltrappen

Zeer geschikt voor wenteltrappen, zeer steile trappen, smalle trappen en meerdere verdiepingen. De lift passeert probleemloos deuren en ramen.

Trap vrij toegankelijk

Omdat de geleiderail van het liftsysteem boven de trap wordt gemonteerd, en dus niet langs de wand, behoudt de trap zijn volledige breedte voor overige bewoners.

Weinig stallingsruimte

Omdat de de liftmodule aan het plafond hangt neemt deze weinig ruimte in. Ook kan de lift met de draadloze afstandsbediening (optie) worden opgeroepen of weggestuurd.

Snel en veilig bevestigen van de rolstoel

Er zijn diverse standaard bevestigingen leverbaar om de rolstoel snel en veilig aan de zweeftraplift te bevestigen. In de meeste situaties wordt de rolstoel aan de voorkant voorzien van bevestigingspunten en wordt aan de achterkant een beugel geplaatst onder de duwbeugels van de rolstoel. Uiteraard dienen de duwbeugels hiervoor geschikt te zijn (afneembare/verstelbare duwbeugels zijn dit in de regel niet).

Bevestiging rolstoel aan zweeflift 800x363

Zweeftraplift en tillift combineren

Hoewel het soms technisch mogelijk is om een bewoner met rolstoel naar de 1e verdieping te vervoeren, blijkt de verdieping in praktijk niet geschikt voor een rolstoel. Ingeval op de verdieping tilhandelingen met een plafondtillift moeten worden uitgevoerd kan het zinvol zijn de rolstoel op de begane grond achter te laten. Door de zweeflift te voorzien van hetzelfde tiljuk als een plafondlift kunnen de twee systemen perfect met elkaar worden gecombineerd.

Vanuit de hal op de begane grond wordt de bewoner getild met een tilband en zo naar boven gebracht. Eenmaal boven kan het juk worden overgenomen op het tilsysteem waarmee transfers naar badkamer en slaapkamer kunnen worden uitgevoerd.

Zweeftraplift gebruiksklaar gemonteerd in 2 dagen!

In tegenstelling tot huisliften hoeven er voor de montage van een zweeflift doorgaans geen bouwkundige aanpassingen te worden uitgevoerd. De woning blijft in tact, en ook het verwijderen van de zweeflift laat feitelijk geen sporen na in de woning (uiteraard dienen boorgaten te worden dichtgestopt). De geleiderails passen zich feilloos aan aan het verloop van de trap en dienen daarom zeer nauwkeurig te worden ingemeten en geproduceerd. Domilift beschikt hiervoor, aantoonbaar, als geen ander de expertise en ervaring!

Zweeflift slider domilift rail-2 1320x419

Stel uw vraag, we zijn u graag van dienst!

Uw naam (verplicht)

Uw Telefoonnummer (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw woonplaats

Onderwerp

Uw bericht