Slider plateaulift HIRO 3000 1320x586

Plateaulift H-3000 (H)

Plateaulift om diverse niveaus toegankelijk te maken voor personen in een rolstoel of voor hen die anderszins fysieke problemen hebben met het traplopen. Uiterst stabiel en betrouwbare plateaulift met een maximale hoogte van maar liefst 3 meter. De lift is zowel geschikt voor binnen als permanent gebruik buiten.

De lift is ontworpen, geproduceerd en wordt geplaatst onder de Europese Machine Richtlijn 2006/42/EG. (De plateaulift valt derhalve niet onder de Europese richtlijn voor personenliften 98/16/EG).

Voor de plateauliften is er in Nederland geen verplichting om de lift te laten keuren door een onafhankelijk keuringsinstituut.

De lift wordt aangedreven via slechts één kolom waarbij het mogelijk is het plateau rechtuit op te rijden en zijwaarts te verlaten en vice versa.

BEKIJK DEMO VIDEO >>

Afbeelding platformlift HIRO 460 tbv video

Specificaties

Maximale belasting: 300 kg
Snelheid: 0,10 m/sec
Aandrijftechniek: elektrisch / spindel
Eigen gewicht: ca 330 – 380 kg (afhankelijk van hefhoogte)
Stroomvoorziening: 400 V AC, IP54

De lift is voorzien van een automatische eindafslag beveiliging zowel boven als onder, valbeveiliging (blokkering), knelbeveiliging aan onderzijde en handmatige noodbediening.

Download specificaties >>

Opties / uitvoeringen

De liftkooi is standaard voorzien van een handmatig bedienbare deur, optioneel kan de deur elektrisch worden bediend. De bedieningspanelen zijn vergrendelbaar d.m.v. sleutel

De liftkooi wordt standaard uitgevoerd met een RVS frame, RVS panelen en traanplaat bodem. Optioneel kunnen de panelen worden uitgevoerd in veiligheidsglas. Tegen meerprijs kunnen de RVS delen worden gelakt in een standaard effen RAL kleur (zijdeglans).

De lift kan worden geleverd met een achterwand en/of zijwand om knelgevaar onder een uitstekende verdiepingsvloer of balkon te voorkomen.

Afmetingen

De platformlift is leverbaar in 3 modellen, afhankelijk van de gewenste hoogte: 140 cm, 210 cm of 300 cm. Binnenmaat lengte x breedte: ca. 135 x 130 cm (beschikbare plateau oppervlak). Buitenmaat lengte x breedte: ca. 145 x 162,5 cm (maximale inbouwmaat incl. kolom en geleiderail).

Download dwg bestand >>

Keuringen

De lift is ontworpen, geproduceerd en wordt geplaatst onder de Europese Machine Richtlijn 2006/42/EG. (De plateaulift valt derhalve niet onder de Europese richtlijn voor personenliften 98/16/EG). Voor de plateauliften is er in Nederland geen verplichting om de lift te laten keuren door een onafhankelijk keuringsinstituut.

Montage vereisten

De H-3000 (H) wordt gemonteerd m.b.v. een console op hoek van de lift. Deze console dient zowel aan de wand als op de vloer (fundering) te worden bevestigd. Geadviseerd wordt om voor vloermontage een beton fundering te plaatsen met een afmeting van tenminste 80 x 50 cm, met een diepte van 80 cm. Aan de andere zijde wordt voor extra stabiliteit van het hefplatform een geleiderail gemonteerd.

Optioneel is een hoekprofiel leverbaar waarmee de console aan de onderzijde van een balkon kan worden bevestigd. Uiteraard dient het deel van het gebouw waaraan de lift wordt bevestigd hiervoor sterk genoeg te zijn. De kracht de console (uiteinde bovenzijde) hierop uitgeoefend is afhankelijk van de hef hoogte van de platformlift. Raadpleeg hiervoor onderstaande tabel:

Hoogte 80 cm  / Kracht 9850 N
Hoogte 100 cm  / Kracht 7880 N
Hoogte 150 cm  / Kracht 5254 N
Hoogte 200 cm  / Kracht 3950 N
Hoogte 250 cm  / Kracht 3152 N
Hoogte 300 cm  / Kracht 2627 N

Bereikbaarheid bouwlocatie

Bij plaatsing van de lift binnen dient rekening te worden gehouden met voldoende toegankelijkheid voor het plaatsen van de lift, omdat de liftkooi in z’n geheel wordt aangeleverd en niet ter plaatse wordt geassembleerd. Afhankelijk van de hefhoogte van de lift zal ook de liftconsole/kolom in z’n geheel worden aangeleverd, in de regel zal de console circa 125 cm hoger zijn dan de gewenste hefhoogte van de lift.

Stroomvoorziening

Er dient een krachtstroomaansluiting met eigen zekering/groep te worden aangelegd (380V / 16A – 3 fasen met thermische beveiliging) vanaf de meterkast naar de besturingskast van de lift, met 3 meter overlengte (kabel 5×2,5mm²). De positie van de besturingskast, in nabijheid van de lift, zal in nader overleg worden bepaald en op tekening weergegeven (afmeting besturingskast: breedte x diepte x hoogte = 34x16x40cm). Vanaf de besturingskast dient een grondkabel (tenminste 6mm²) te worden aangelegd uitkomend onder de kolom van de lift, met 1 meter overlengte.

Plateaulift-kolomlift HIRO H-3000 400x533 - 1

Plateaulift-kolomlift HIRO H-3000 400x533 - 3

Plateaulift-kolomlift HIRO H-3000 400x533 - 2

Stel uw vraag, we zijn u graag van dienst!

Uw naam (verplicht)

Uw Telefoonnummer (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw woonplaats

Onderwerp

Uw bericht