Tilsysteem aan het plafond

Tilliftenspecialist sinds 1996, topmerken uit voorraad, plafondliften inclusief bouwkundige aanpassingen en zelfstandig te bedienen. Een tilsysteem aan het plafond reduceert kosten door uitval van personeel in de zorg, bespaart zowel tijd als ruimte en biedt bovendien meer comfort voor de gebruiker. Voor het monteren van onze tilsystemen en bijbehorende projectbegeleiding beschikken we over bijna 20 jaar werkervaring, juist op dit gebied! Uiteraard worden na oplevering de zorgverleners getraind in het gebruik van de tilsystemen en draagbanden.

De eerste stap naar een goed werkend tilsysteem is een doordacht ontwerp, afgestemd op de persoonlijke wensen en omstandigheden van zowel de gebruiker als de zorgverlener. Vakkundige en enthousiaste adviseurs van Domicare helpen hierbij. Naast het bieden van een functioneel hulpmiddel wordt meteen rekening gehouden met alle bouwkundige zaken, en het zo onopvallend mogelijk inbouwen van het tilsysteem.

 • Minder fysieke belasting
 • Geen ruimte nodig om te draaien
 • Plafondlift biedt meer comfort
 • Levensduur van 15 jaar
 • Lagere onderhoudskosten

XY systeem in zorgkamer PG afdeling 1 - 800x600

XY geintegreerd in systeenplafond badkamer 2C - 800x600

Plafond tillift XY systeem in woonkamer - Prism Medical Transactive Xtra

Plafondlift bedbox 800x600

Plafondliften 

Onze nieuwste generatie plafondliften zijn uiterst doorontwikkelde producten, zowel de basis voor het ontwerp als de toegepaste componenten hebben hun kwaliteit sinds jaar en dag bewezen. De lift voorziet in alle benodigde functies, gericht op 100% betrouwbaarheid. De plafondliften worden standaard handmatig in de rail voortbewogen, optioneel zijn plafondliften leverbaar met aandrijfmotor en infrarood bediening voor zelfstandig gebruik. De plafondlift is uitermate geschikt voor het uitvoeren van eerstelijns onderhoud in eigen beheer. Handbedieningen of accu´s kunnen bijvoorbeeld eenvoudig zelf worden vervangen.

Plafondlift VH-270

Universele lift 270 kg 

Lees meer

Plafondlift C-380

Obesitas lift 380 kg 

Lees meer

FLEX lift C-136

Flexibele liftcassette 136 kg

Lees meer

FLEX lift P-200

Flexibele liftcassette 200 kg 

Lees meer

Domicare biedt verreweg de meest uiteenlopende oplossingen ten aanzien van jukken, draagbanden en accessoires. Op onze site vindt u slechts een beperkt overzicht van de verschillende mogelijkheden. Het tilsysteem kan worden geleverd met een tweepuntsjuk, kanteljuk (handmatig of elektrisch bedienbaar) en diverse tilbeugels voor zelfstandig gebruik.

Kanteljukken zijn speciaal ontwikkeld voor het tillen van personen waarbij de zitpositie tijdens het uitvoeren van de transfer moet worden aangepast. Onze jukken zijn voorzien motoren met eigen eind-afslag waarbij de stekkerverbindingen en kwaliteit van de kabels dermate is dat verdraaiing/schade aan de kabels wordt vermeden.

Onze plafondliften kunnen worden voorzien van een elektrisch aangedreven vooruit/achteruit functie voor zelfstandig gebruik. De liften kunnen worden voorzien handige beugels die kunnen worden gebruikt zonder een draagband te hoeven aanleggen. Domicare biedt hiervoor twee verschillende modellen, geproduceerd door een Duitse expert met 50 jaar ervaring op dit gebied!

Het tilsysteem met de meeste ontwerpvrijheid

Het tilsysteem bestaat uit een hele reeks componenten waarmee altijd een passende oplossing kan worden geboden. Dankzij uiteenlopende bochten, wissels/kruisingen en koppelsystemen kan een optimaal functionerend tilsysteem worden gecreëerd. Afhankelijk van de gewenste vrije overspanning (max. 7 meter) zijn er diverse soorten rails leverbaar en zijn er bevestigingsmogelijkheden voor diverse plafonds, wanden, schuin aflopende plafonds enzovoort.

Het tilsysteem kan bestaan uit een enkele rail met bochten en kruisingen. Door een beweegbare rail met trolleys haaks onder twee vaste rails te plaatsen ontstaat een zogenaamd XY systeem waarmee de lift een groot vlak kan bereiken. Ook is het mogelijk deze systemen aan elkaar te koppelen.

Illustratie Tilsysteem plafondlift 500x350 grijstinten

Het koppelsysteem werkt volledig mechanisch, zonder bediening van knoppen, zonder te wachten, zonder stroomvoorziening, soepel en 100% betrouwbaar!

De kruisingen kunnen worden bediend met buttons op de handbediening van de tillift en maken voor de stroomvoorziening gebruik van de accu´s van de tillift.

Tilsysteem - plafondlift ontwerpvoorbeeld 5 800x500

Plafondlift met enkele rail met bocht

Tilsysteem - plafondlift ontwerpvoorbeeld 4 800x500

Enkele rail gekoppeld met XY systeem

Tilsysteem - plafondlift ontwerpvoorbeeld 6 800x500

Plafondlift enkele rail met wissel / kruising

Tilsysteem - plafondlift ontwerpvoorbeeld 10 800x500 b

Plafondlift met gekoppelde XY systemen

Tilsysteem - plafondlift ontwerpvoorbeeld 8 800x500

Plafondlift met bochten, rotonde & wissel

Tilsysteem - plafondlift ontwerpvoorbeeld 9 800x500

Plafondlift enkele rail en XY systeem

 • Koppelen zonder te schakelen, het systeem volgt volledig automatisch
 • Kruisingen/wissels bedienen vanaf de handbediening van de lift
 • Kruisingen met 12 verschillende uitgangen/richtingen
 • Geen stroomvoorziening of schakelaars nodig voor het railsysteem
 • Rail discreet in te bouwen in plafond of koof
 • Diverse oplossingen voor deurdoorgangen
 • Mogelijkheden voor onderbreken railsysteem voor gordijnrails

Download brochure

XY met koppelsysteem 800x600 E

Foto Rotonde showroom Prism UK - 2d - 800x600

Deurdoorgang WEB 800x600

XY geintegreerd in systeenplafond badkamer 2 detail 2 - 800x600

Montage & Service

Domicare heeft door de jaren heen een enorme expertise opgebouwd met de montage van tilsystemen, zowel bij particulieren als op grootschalige projecten. Passend binnen de planning, en geheel gebruiksklaar opgeleverd! Domicare voert naast de montage van het systeem desgewenst tevens alle bouwkundige werkzaamheden uit zoals het aanpassen van deuren en kozijnen, verstevigen van plafonds en het leveren en monteren van stalen hulpconstructies.

Montage tilsysteem 800x600

In een aantal situaties is het mogelijk dat tilsystemen door klanten zelf worden geplaatst. Hiermee kunnen uiteraard aanzienlijke kosten worden bespaard, u profiteert van een snelle levertijd en bepaalt zelf op welk moment en welke wijze uw tilsysteem wordt geplaatst. Domicare levert hiervoor standaard sets met alle benodigde materialen, inclusief een duidelijke Nederlandstalige montagehandleiding, leverbaar vanaf €  2.290,- inclusief BTW.

Tilsysteem zelf monteren

Domicare servicemonteur plafondlift 800x600

Een goed product behoeft nauwelijks onderhoud, bovendien zijn onze plafonliften dermate onderhoudsvriendelijk dat dit snel en eenvoudig zelfstandig kan worden uitgevoerd. Om u volledig te ontzorgen bieden we uiteraard diverse servicecontracten waarbij veiligheidsinspecties en reparaties door ons vakkundig kunnen worden uitgevoerd, geheel conform de actuele voorschriften volgens NEN3140 en 7506. Onze technici zijn zowel gecertificeerd voor Prism Medical (UK) tilsystemen als Guldmann tilsystemen.

Stel uw vraag, we zijn u graag van dienst;

Uw naam (verplicht)

Uw Telefoonnummer (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw woonplaats

Onderwerp

Uw bericht

Brochure downloaden