• Huislift met dichte cabine – specificaties

 • De liften met dichte cabine kunnen zowel worden gebruikt om in te staan als in te zitten. De HLC liften zijn leverbaar in de maten Medium, Large en Extra Large en daardoor tevens geschikt voor rolstoelen.Het grootste model is zeer geschikt voor bijvoorbeeld kinderwagens en rolstoelen, vergezeld door een ouder of verzorger. De kleinste huislift met dichte cabine neemt erg weinig ruimte in en is zeer geschikt om snel en veilig in staande positie de hoogte naar de verdieping te overbruggen.

  De dichte cabines hebben een interne stahoogte van 200 cm. De veiligheidsplaat aan de onderzijde zorgt dat de lift stopt zodra de plaat wordt ingedrukt en een beveiliging aan de bovenzijde voorkomt dat de lift omhoog zal gaan indien er zich iets of iemand op de vloerplaat bevindt.

 • Vloer/klep principe

  Doordat de huislift aan de bovenzijde de vloer met een klep weer afsluit is de verdieping volledig begaanbaar. 

 • Geen schacht of put

  Een huislift zonder schacht is enorm ruimtebesparend, en kan in vrijwel iedere woning worden geplaatst.

 • Rolstoelvriendelijk

  De huislift is voorzien van een vlakke, afgeschuinde bodemplaat en hoeft niet te worden geïntegreerd in een liftput. 

 • Afmetingen en inbouwmaten huislift met dichte cabine (HLC)

 • Binnen de ruwe sparing in een betonvloer worden houten balken geplaatst aan beide zijden en het uiteinde van de sparing. De houten balklaag wordt gebruikt voor het bevestigen van de liftconstructie (belasting ca. 350 kg per zijde). Bij het realiseren van een sparing in een betonnen verdiepingsvloer dient daarom extra ruimte te worden gemaakt voor het aanbrengen van houten balken aan de voorzijde en beide zijkanten (balken 170x50mm).

  Indien u een huislift plaatst in een houten verdiepingsvloer (balklaag met vloerplanken) kan de sparing met behulp van houten balken direct worden afgestemd op de netto benodigde sparingsmaat voor de lift. In bijgaande tabel worden daarom verschillende afmetingen opgegeven voor een houten balklaag en een betonsparing.

 • Cabine maten HLC* Breedte x DiepteBuitenmaatgeopend
  Wide77.5 x 57.5 cm90.5 x 92 cm166.5 cm
  Medium72.5 x 114.5 cm87 x 147.5 cm219 cm
  Large77.5 x 119.5 cm92 x 152.5 cm229 cm
  Extra Large88.5 x 136.5 cm103 x 169.5 cm 257 cm
 • Sparingsmaten B x D HLC*Netto sparing Ruwe sparing
  Wide93.5 x 90.5 cm107.5 x 97.5 cm
  Medium90 x 146 cm104 x 153 cm
  Large95 x 152 cm109 x 159 cm
  Extra Large106 x 169 cm120 x 169 cm
 • Opvoerhoogte 3 meter of 3,5 meter

  De opvoerhoogte betreft de hoogte die de lift moet overbruggen gemeten vanaf de begane grond (onderste stopplaats) tot aan de bovenzijde van de verdiepingsvloer (bovenste stopplaats), inclusief de dikte van de verdiepingsvloer.

  - Standaard opvoerhoogte tot maximaal 3000 mm (HLC-3000)
  - Optioneel uit te breiden tot maximaal 3500 mm (HLC-3500)

 • Minimale verdiepinghoogte* b.g.g. 1e V vloerdikte
  HLC-30002080mm2180mm165-300/385mm
  HLC-35002220mm2315mm165-300/385mm
 • Het principe van een schachtloze ”vloer-klep” lift

  Het idee achter de vloer-klep lift is erop gebaseerd dat u de lift oproept als u deze wenst te gebruiken, en daarna weer retour stuurt. Zo kunt u bijvoorbeeld vanuit uw woonkamer rechtstreeks naar de slaapkamer op de eerste verdieping. Eenmaal boven kunt u de lift weer naar beneden sturen zodat u de ruimte in de slaapkamer optimaal kunt benutten.

  Overdag kunt u de lift op de verdiepingsvloer parkeren zodat uw ruimte beneden optimaal kan worden benut.

  • De vloerklep aan de bovenzijde dekt de verdiepingsvloer af zodra de lift beneden staat, de vloerplaat op de verdieping kan gewoon worden belast
  • De bodemplaat onder de lift sluit de sparing in het plafond af als de lift boven staat. De bodemplaat heeft tevens een brandvertragende werking (30 min.).
 • Specificaties huislift open cabine*
  Liftdeur:handmatig (optie automatisch)
  Deurpositie:uitsluitend voorzijde (links/rechtsdraaiend)
  Aandrijving:hydraulisch (voeding pomp 230V)
  Max. belasting:250kg
  Snelheid:0.15m/sec
  Knelbeveilging: boven/onder
  Certificering:Conform Machinerichtlijn 2006/42-EG
 • Liftmontage

  De huislift is relatief snel en eenvoudig te plaatsen. Let wel, het maken van een sparing in uw verdiepingsvloer vraagt wel enige aandacht (soms is hiervoor een omgevingsvergunning vereist). De huisliften worden in Nederland gemonteerd en onderhouden door eigen ervaren medewerkers die bovendien door de fabrikant zijn getraind en gecertificeerd. 

  Afwerking
  - De dagmaat wordt afgewerkt met aluminium panelen (wit) meegeleverd bij de lift
  - Onderzijde betonsparing, langs de vloerplaat wordt een aluminium profiel geplaatst, de balklaag wordt afgewerkt m.b.t. een  houten plint (afwerking eenmaal gegrond)
  - Onderzijde houten sparing, langs de vloerplaat wordt een aluminium profiel geplaatst
  - Bovenzijde, zowel op de houten vloer als op de betonvloer kan een afwerkvloer (vloerbedekking) worden geplaatst waarmee de houten balken worden weggewerkt, tot aan het aluminium profiel van de lift.

 • Open cabine Hilversum

  Alvorens tot aankoop van de woning over te gaan is ons verzocht de mogelijkheden van de lift te onderzoeken.

  Dichte cabine Amersfoort

  In opdracht van de gemeente Amersfoort, afdeling WMO, is een huislift HLC-3000 met gesloten cabine gerealiseerd.

  Dichte cabine Naaldwijk

  In nauwe samenspraak met opdrachtgever en aannemer is positie van de lift, onder een schuin aflopende kap, bepaald.

  Lift in dakkapel Radewijk

  Om op de verdieping voldoende hoogte te krijgen is een kleine dakkapel geplaatst. De lift wordt overdag in de dakkapel geparkeerd.

  Open cabine Haastrecht

  Nieuwbouwproject te Haastrecht. De sparing voor de lift is direct door de aannemer in de bouw meegenomen.

  Huislift in vide Ellecom

  Huislift in entresolvloer, gereliseerd in Ellecom. In samenspraak constructeur en aannemer tijdens de bouw extra balken aangebracht in verdiepingsvloer.

  Open Cabine Rotterdam

  Schachtloze huislift HLO-3000 te Rotterdam, tussen de buitengevel en de staalconstructie ter ondersteuning van de uitbouw was precies genoeg ruimte voor het plaatsen van de huislift.

 • Bediening
  De huislift wordt geleverd met een geïntegreerd bedieningspaneel dat naar keuze aan de linkerzijde of de rechterzijde kan worden geplaatst. Zodra u de lift bediend wordt de cabineverlichting geactiveerd en lichten de bedieningsknoppen op. Na korte tijd gaat deze verlichting weer uit. Standaard worden twee handzenders meegeleverd waarmee de lift, inclusief de elektrisch te openen deur (optioneel), op afstand kan worden bediend.

  Aandrijving
  Het hydraulische systeem biedt belangrijke voordelen ten aanzien van betrouwbaarheid en duurzaamheid. Bij het omhoog gaan van de lift wordt door een moderne en stille pomp een hoeveelheid olie in de cilinder gepompt. Bij het omlaag gaan van de lift loopt de olie vrijwel geruisloos terug in de pomp. De lift verbruikt, mede door het hydraulische systeem, zeer weinig energie. De pomp heeft een compacte afmeting (LxBxH=28x23x48cm) en kan op een afstand van maximaal 8 meter vanaf de lift worden geplaatst.

  Nood-bediening
  Op het bedieningspaneel van de lift bevindt zich in de cabine een noodstop schakelaar waarmee de lift onmiddellijk kan worden stopgezet. In de cabine bevindt zich tevens een nood-omlaag schakelaar die kan worden gebruikt om de lift te laten dalen indien er zich een technisch probleem voordoet met de reguliere bedieningsschakelaar of elektronica. Bij een ernstige storing kan de hydraulische pomp handmatig worden bediend. 

  > DOWNLOAD BROCHURE HL-3500

 • Stel uw vraag, we zijn u graag van dienst;

 • Verzenden 

 • Openingstijden
  Maandag Middag 13.00 - 17.00
  Dinsdag Dag 09.00 - 17.00
  Woensdag Dag 09.00 - 17.00
  Donderdag Dag 09.00 - 17.00
  Vrijdag Ochtend 09.00 - 13.00
 • Showroombezoek op afspraak

  Onze adviseurs zijn veel onderweg en daarom niet altijd aanwezig, ook tonen we slechts een deel van ons assortiment in onze showroom. Een bezoek aan onze showroom kan daarom uitsluitend op afspraak!

  Domilift B.V.
  Zweedsestraat 8 A 13
  7418 BG Deventer
  Tel.: 0570-62 44 62
  Mail: info@domilift.nl